Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Haren beginnen weer te groeien !

Geschreven op 2013 Nov 25 door jandevaan
Meer duidelijkheid..........

Ik heb gisteren telefonisch contact gehad met de arts in Rotterdam. Ik wilde meer duidelijkheid over wat mijn situatie nu is. Tijdens het gesprek over de uitslag van vorige week gaan er bepaalde zaken langs je heen he ! Ik heb duidelijkheid gekregen. Het is als volgt:

De stamcellen-transplantatie (laatste 3 zware chemokuren) hebben hun werk goed gedaan. Er zijn op de scan echter nog uitzaaiingen in de buik, sleutelbeen en hals/borst te zien. Deze zijn echter zo klein dat niet te zeggen is of het zogenaamd restweefsel/littekenweefsel is of dat het tumorcellen zijn. Dat is ook niet te onderzoeken op dit  moment. Ook de waarden van de tumormarkers in het bloed geven dan duidelijkheid. Wanneer het bijvoorbeeld toch tumorcellen zijn dan zullen deze tumormarkers ook gestegen zijn. Gelukkig is dat op dit moment niet het geval en dat is gunstig want het is toch al 2 maanden geleden dat ik de laatste zware chemokuur heb gehad (11--09-2013). Over 3 maanden wanneer ik weer een CT-scan laat maken zal er meer duidelijkheid komen over deze uitzaaiingen!  wink

Geschreven op 2013 Nov 19 door jandevaan
Bloedwaarden nog niet allemaal goed !

Gisteren kreeg ik tijdens de uitslag ook te horen dat bepaalde bloedwaarden nog niet op niveau zijn. De arts vertelde dat mijn lichaam, met name het beenmerg, zo'n grote klap heeft gehad met de laatste 3 chemokuren dat deze waarden misschien nooit meer goed worden. Het gaat o.a. om de waarden HB en de bloedplaatsjes. Dat zou onder andere betekenen dat ik sneller vermoeid zal blijven en geen wondjes mag krijgen omdat de bloedplaatjes niet voldoende in mijn lichaam aanwezig zijn. Dan blijf je bloeden he ! Maar deze waarden kunnen ook nog stijgen dus ik moet blijven hopen !!!

Geschreven op 2013 Nov 14 door jandevaan
Uitslag positief op dit moment !

Ik heb vandaag de uitslag gehad en voor dit moment is het positief. De behandelingen zijn goed aangeslagen maar ik ben niet "Schoon". Er zitten nog uitzaaiingen in de buik, hals en borst maar deze zijn goed geslonken en kunnen volgens de arts geen kwaad. Hij kan echter niet de garantie geven of deze uitzaaiingen erger worden of niet. Logisch, snap ik ook. Ik moet nu over 3 maanden weer een CT-scan laten maken en bloed laten prikken. En dan hopen want ze kunnen mij niet meer goed behandelen omdat ik nu de zwaarste en beste chemokuren heb gehad.

Geschreven op 2013 Nov 13 door jandevaan
Spannend !

Ik geniet vandaag en dat is fijn,

want morgen kan alles anders zijn !!!

smiley

Geschreven op 2013 Nov 12 door jandevaan

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Volgende>>

Powered by CuteNews

Januarie 2015