Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Plotseling weer naar het ziekenhuis !!

Gisteren ben ik samen met Joke naar het Daniel den Hoed in Rotterdam geweest. Ik had 's morgens gebeld omdat mijn linker oksel gekke dingen ging doen als gevolg van de bestralingen. Het zag rood, de huid begon open te gaan en de lucht die er vandaan kwam was niet aangenaam. We konden meteen komen en de huid is inderdaad aan het opengaan, waarschijnlijk nog op meer plaatsen onder de arm. Er is een arts bij geweest en die heeft aangeraden om aankomende week door de radiologie in Erasmus MC het na te laten kijken. Deze afspraak heb ik voor aanstaande donderdag gemaakt. Verder draag ik nu een soort BH (voel me net een meisje) om de verbanden op zijn plaats te houden want het is een rot plek onder de arm. 

Mijn linker arm wordt dikker dus ik moet die kloteband meer gaan dragen, brrrrrrrr. Op mijn linker bovenbeen zit een grote zwelling, waarschijnlijk vocht als gevolg van de bestralingen. Dat heb ik ook in de buik aan de linker kant. 

Alles bij elkaar zijn er wat meer klachten. Ik voel me lichamelijk wat minder, ook als gevolg dat ik niet sport op dit moment. Daar baal ik erg van maar ik zal even een paar stappen terug moeten gaan om daarna weer vooruit te kunnen. 

Geschreven op 2014 Dec 01 door jandevaan
Bestralingen voorbij......

Ik heb gisteren de laatste van vijf bestralingen gehad. Is goed gegaan. Pijn is al minder aan het worden. Nu afwachten hoe mijn lichaam verder op de bestralingen gaat reageren. Ik heb andere pijnmedicatie gehad. Diclofenac slik ik nu even niet en als vervanging daarvan heb ik Ibuprofen in poedervorm gekregen. Proberen maar. Voor de pijn in mijn heupen heb ik morgen een afspraak bij de fysiotherapie. De huisarts dacht ook dat het waarschijnlijk een overbelasting is maar denkt ook aan eventueel het bot en dat daar de ziekte in is gaan vervelen. Niet te hopen maar de tijd zal het leren. 

Ik stond voor de spiegel en zag dat aan de linkerkant een kwab in mijn buik hangt, deze is verontrustend, springt op en neer wanneer ik me beweeg en de huisarts denkt dat het met de ziekte te maken heeft. Is wel een beetje eng.

Afwachten maar en misschien Rotterdam bellen maar daar kunnen ze er waarschijnlijk toch niets aan doen. 

Oh ja, mijn haren lijken niet meer te groeien op dit moment. Lekker goedkoop want dan hoef ik niet naar de kapper !!

Geschreven op 2014 Nov 27 door jandevaan
Bestralingen gaan goed...........

Ik krijg vanmiddag mijn vierde bestraling. Tot nu toe is het goed gegaan. Ik voel weinig bijwerkingen en de pijn is al minder geworden. Het ziet er wel eng en een beetje vies uit onder mijn oksel. Het is net of spieren en weefsels naar buiten geduwd worden, alsof je een vuist door een laken duwt, steeds verder. Aan de andere kant komt die vuist weer naar buiten.............. ! De bestraling zelf stelt niets voor maar mijn arm in die bepaalde houding houden voor de bestraling is erg pijnlijk. Het is wel fantastisch hoe het verplegend personeel ook in dit ziekenhuis met je omgaat. Die verdienen een hele grote pluim ! Fijn dat Joke er elke keer bij is, geeft een gevoel van veiligheid en rust. 

Geschreven op 2014 Nov 25 door jandevaan
Eerste bestraling gehad............

Ik heb vanmorgen mijn eerste bestraling gehad. Dat was in het Albert Schweizter ziekenhuis in Dordrecht, deze locatie was de snelst beschikbare mogelijkheid. Ik was meteen aan de beurt en alles liep zeer professioneel en soepel. Ik had wel veel pijn omdat ik mijn linker arm in een bepaalde positie moest leggen en houden, maar de bestraling zelf stelde niets voor. Het verplegend personeel was ook erg aardig. De gehele operatie was snel gebeurd. Nu morgen weer om 09.15 uur de volgende bestraling. 

Het wel een beetje eng om nu af te wachten hoe mijn lichaam reageert op deze bestralingen maar ik denk dat de uitwerking pas na een paar keer bestralen zal optreden.......

Geschreven op 2014 Nov 20 door jandevaan
Hopelijk op tijd herstelt........

Ik ben vandaag samen met Joke in het ziekenhuis in Rotterdam geweest. De voorbereidingen voor de bestralingen, waaronder een CT-scan, zijn nu gebeurd. Ik ben er klaar voor. Helaas beginnen de bestralingen pas volgende week donderdag in het ziekenhuis in Dordrecht. Daar was het snelst een plaats vrij. Dit ziekenhuis werkt ook samen met het Erasmus MC en Daniel den Hoed. Is wel korter reizen. 

Ik hoop wel dat ik nu op tijd herstelt ben van de bestralingen omdat ik half december mijn 50ste verjaardag vier. Hopen dan maar !😄

Geschreven op 2014 Nov 11 door jandevaan

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Volgende>>

Powered by CuteNews

Januarie 2015