Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Geschiedenis deel 1

In juni 1997 vroeg Marcel aan mij of ik met hem naar een stage van Tim Tacket wou gaan. Dit is een oud leerling van Bruce Lee. Ik gaf op dat moment al een aantal jaren les in Fitness -en Skicentrumcentrum “Boskov” in Kaatsheuvel waar Marcel trainde maar ik had geen ervaring met vechtsport. Marcel Jan Tim Tacket Marcel haalde mij over om toch mee te gaan en hij leerde me eerst nog een paar technieken zodat ik niet helemaal onbekend op deze satge zou verschijnen. Marcel was op dat moment 1e  Dan judo en beoefende Jui jitsu en Schootfighting. We zijn samen naar Utrecht gegaan waar de stage werd gehouden in gymzaal “de Leemput”. In deze gymzaal gaf Frans Stroeven toen elke week les in het Eskrima en het Jeet kune do. De stage was een hele ervaring en vanaf dat moment zijn wij samen onafgebroken de vechtsporten Eskrima en Jeet kune do gaan trainen. Dit deden we bijna elke dag in de aerobiczaal van sportschool “Boskov” . Afhankelijk van het werkschema wat wij hadden trainde we de ene week van 09.00-10.00 uur en de andere week van 15.00 – 16.15 uur, vier tot vijf dagen in de week en soms twee keer op een dag. Elke zaterdag trainde we ’s-morgens en/of ’s-middags en af en toe ook in Utrecht bij Frans Stroeven. Ook kwam het regelmatig voor dat we op de zondag trainde. Vaak hebben we bij de ouders van Marcel in de tuin op de plaats getraind, hij woonde toen nog thuis in Kaatsheuvel en was nog niet getrouwd. Dat deden we ook in de winter en dat was behoorlijk koud.
Marcel trainde daarnaast ook nog zijn andere vechtsporten en begon al vrij snel op advies van Frans Stroeven aan de opleiding tot leraar in Eskrima.

 

Op 18 april 1998 is Marcel voor de eerste keer officieel les gaan geven in de vechtsport bij “Boskov” waarbij ik hem, voor zover ik dat kon,  assisteerde. We zijn begonnen met een cursus van 10 weken op zaterdag middag bij “Boskov” in de aerobic zaal zonder matten en met zelf gemaakte stokken die we bij de houthandel gekocht hadden en die we zelf op maat hadden gezaagd.

eerstegroepvechtsport

De naam die we aan de combinatie van Eskrima en Jeet kune do hadden gegeven was “Kata Chi Do”. We hadden toen twee groepen van 12 – 13 mensen per groep. De lessen werden gegeven van 13.00 – 13.45 uur de eerste groep en van 14.00 – 14.45 uur de tweede groep. Elke groep kreeg les in zowel Eskrima als Jeet kune do. Bij de laatste les kreeg iedereen een certificaat en een stuk stok want die hadden ze allemaal kapot geslagen. Tijdens de laatste les gaf Marcel ook een demonstratie om te laten zien dat de aanschaf van matten echt nodig was. Mijn toenmalige baas was overtuigd waarna we vanaf september 1998 doorlopend elke week les gaven op matten. Elke groep bestond uit ongeveer 15-20 mensen. Na een aantal maanden kwam ook de vrijdagavond erbij.

 

tweede groep vechtsport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er werd les gegeven van 18.00 – 19.00 uur. Dit was maar een uur want vanaf 19.00 uur gaf ik een twee uur durende conditietraining in die aerobiczaal. Na een tijdje werd de vechtsport op de vrijdagavond gegeven van 18.30- 19.30 uur.         

<<< vorige .......... Vechtsport .......... volgende >>>

 

 

Januarie 2015