Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Geschiedenis deel 2

logomatch

Dit was de folder die we toen gebruikte. Het was een drieluik en de naam die we toen voor de sporten Eskrima en Jeet kune do gebruikte was “Kata Chi Do”. Deze hadden we zelf ontworpen.

eerste foleder vechtsport

 

 

 

Voorkant folder

 

 

 

 

 

eerste folder vecht binnen

 

 

 

De binnenkant van de folder

 

 

 

 

 

 

 

certificaat eerste cursus vechtsport

 

 

Dit certificaat werd aan iedereen uitgereik op het einde van de cursus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gymzaal van Bertus Kemmeren

Helaas moesten we vanwege bepaalde redenen bij “Boskov”  weg en zijn we naar een gymzaal onder beheer van Bertus Kemmeren in kaatsheuvel gegaan waar ook op de vrijdagavond en de zaterdag middag les werd gegeven. Daar hadden ze ook matten omdat daar judo en jui jitsu werd gegeven.

 

Asahi 1999

Daar hebben we ongeveer een jaar les gegeven en in januari 1999 zijn we verhuist naar budovereniging “Asahi”  in Waalwijk. Omdat we gebonden waren aan bepaalde lestijden hebben we in het begin alleen les gegeven op de zaterdag middag van 13.00 – 1500 uur.  Hier is ons beroemde balspel ontstaan. We trainde tot 15.00 uur, namen aan de bar een bakkie koffie en gingen daarna het balspel doen tot vaak 17.30 uur.

19 maart 1999Jan Marcel Asahi 1999

 

 

 

 

 

Vrij snel daarna zijn we les gaan geven op de donderdag avond van 19.00 – 20.30 uur. De allereerste les op deze donderdag heb ik gegeven omdat Marcel moest werken en deze les was op 31 mei 2001. De ene week gaf ik les op donderdag en de andere week gaf Marcel les. Dit kwam omdat Marcel in ploegendienst werkte. In deze periode zijn we ook veranderd van de stijl Eskrima die we op dat moment beoefende. Dat werd de “Doce Pares” stijl die we tot op heden nog steeds beoefenen.

 

 

Tony van Venrooy

Tony van Venrooy gaf ook les bij Asahi en hij wou een eigen sportschool beginnen. Hij vroeg aan ons of we met onze groepleerlingen mee wilde gaan en dat hebben we gedaan. Vanaf Januari 2002 gaven we dus les in Budoschool Tony van Venrooij in waalwijk. De allereerste les heb ik gegeven op 10 januari 2002 omdat Marcel toen met Frans Stroeven in de Filipijnen was om nieuwe technieken te leren. Bij Tony van Venrooy heeft Marcel les gegeven op donderdag van 20.00 – 22.00 uur,  op vrijdag van 20.00 – 21.00 uur en op zaterdag van 13.00 – 15.00 uur. Ik assisteerde Marcel altijd daarbij.

Hier hebben we les gegeven tot september 2003.

<<< vorige .......... Vechtsport .......... volgende >>>

 

Januarie 2015