Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Operatie verwijdering zaadbal

 

15-04-2013

Bla bla bla bla is wat ik wil zeggen over wat er na de vier chemokuur is gebeurd. Ik heb daar geen zin in. Belangrijk is nu dat ik  morgen 16-04-2013 geopereerd word in het Erasmus MC in Rotterdam. Dan wordt de linker zaadbal verwijderd. Deze wordt op kweek gezet een en week later, op 23-04-2013 krijg ik telefonisch uitslag van de arts die mij geopereerd heeft. Hij heet dokter Dohle en is een uroloog. Hopelijk is het zaadbalkanker want dat zou gunstig zijn. Afwachten maar weer.

05-05-2013
Ik ben geopereerd en de operatie is goed gegaan. Helaas is de uitslag niet goed want het weefsel hadden ze een week op kweek gezet. De arts Dokter Dohle belde mij een week later op over de uitslag en die was goedaardig, dus geen kanker. Dat is erg balen want al de afgelopen 5 maanden wees alles sterk richting zaadbalkanker en waarschijnlijk zou dat de bron dan zijn. Ik zou dus een hele grote stap in de goede richting hebben gemaakt als bleek dat het zaadbalkanker was. Nu kan ik weer van voor af aan beginnen voor mijn gevoel. Natuurlijk heeft de chemo wel de uitzaaiingen bewerkt maar er zit nog steeds iets in mijn lichaam dat een hoop ellende kan veroorzaken met misschien een fatale afloop. De huisarts was een moment stil toen ik hem over de uitslag vertelde. Hij had hier ook niet op gerekend.

Ik kreeg een aantal dagen na de operatie een ontsteking aan de wond en heb erg veel pijn gehad. Ik heb antibiotica gekregen. De wond is op een gegeven moment een stukje opengesprongen en alles zat toen onder het bloed. Meteen weer naar de huisarts, ellende dus.
Nu is de antibioticakuur bijna afgelopen en de ontsteking is bijna  helemaal weg. Het bloeden is ook gestopt want ik moeste elke dag spoelen omdat er bloed uit de wond bleef komen.
Ik moet op 10 mei 2013 naar Rotterdam om bij dokter Donmez te bespreken wat nu de volgende stappen zijn.

 

<<< vorige .......... Behandelingen .......... volgende >>>

 

 

Januarie 2015