Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Vierde chemokuur

18-02-2013
Opname vandaag in Daniel den Hoed is door gegaan. De bloedwaarde waren goed. Helaas is het aanleggen van het infuus een hel geweest. Ze heb zes keer moeten steken voordat er een goede ader gevonden was. En dat deed zeer. Het heeft me ook veel energie gekost en het heeft meer met me gedaan als ik dacht.

Om ongeveer 17.30 uur is het fout gegaan. Voor de eerste keer sinds de chemokuren heb ik flink moeten overgeven. Dat kwam door de lucht van het warme eten hier in het ziekenhuis. Ik voelde me de gehele dag al niet zo lekker en heb alleen maar op bed gelegen. Toen ze het warme eten kwamen brengen heb ik geprobeerd om de lucht niet in te ademen door mijn vest voor mijn mond en neus te houden maar dat heeft niet geholpen. Ik moest snel naar de wc en heb flink overgegeven, ook de bijvoeding van Nutricia kwam eruit. Deze had ik ’s middags om 15.00 uur op.

20-02-2013
Gisteren is een diƫtiste langs geweest. Ik krijg nu twee milkshakes op een dag waar extra voedingselementen in zitten. Ook de bijvoeding van Nutricia krijg ik erbij. Het warm eten mag ik overslaan. Ze zegt dat ik niet moet forceren met eten. Lukt het niet, jammer dan. Ik moet dan thuis weer extra aansterken.

Ik voel me wel zwakker en iets misselijker tijdens deze vierde chemokuur. Ik lig ook veel op bed. Het is allemaal wat taaier. Vannacht niet zo goed geslapen omdat ik gisteravond om 21.00 nog plasmedicijn heb gekregen. Ik ben vannacht 4 keer wezen plassen. Dat is een gedoe want ik probeer mijn buurman niet wakker te maken maar moet wel de stekker van mijn infuus uit het stopcontact halen en dan met de infuus installatie rustig naar de wc gaan. Vannacht heb ik ook nog een schone onderbroek aangetrokken want daar was wat poep in gekomen. Dat kon ik niet tegenhouden, het was een luchtbelletje dat ontsnapte en eruit kwam. Ook kwam er een beetje van op het laken van het bed, kut.


Wat me opvalt is dat ik me niet veel kan herinneren van de afgelopen chemokuren in het ziekenhuis. Zo kwam er net een man naar me toe die vroeg hoe het met mij ging. Ik herkende hem niet maar schijnbaar heeft hij tijdens een van de chemokuren bij mij op de kamer gelegen. Ik kan ook niet veel herinneren van mensen die op bezoek zijn geweest. Misschien komt dit na de chemokuren wel weer terug. Met mijn studie gaat het goed hoewel ik vandaag pas voor de eerste keer heb gestudeerd. Ik moet wel meer herhalen omdat ik niet zo goed kan herinneren maar ook deels omdat ik mezelf niet een grote druk op wil leggen, ik studeer wat ontspannener.

25-02-2013
Gisteren is de verpleegkundige thuis bij mij in Drunen weer de injectie komen zetten voor het versterken van de weerstand in mijn lichaam.
Ik voel me niet zo geweldig na de vierde chemokuur maar het is nog onder controle. Vanaf zaterdag heb ik het wel in mijn keel. Dat heb ik in het verleden wel vaker gehad. Zo’n kriebelend, jeukend gevoel waarbij de keel erg gevoelig is. Een soort aankomende verkoudheid. Gisteren heb ik de gehele dag regelmatig moeten hoesten. Kut, daar baal ik van. Dat is volgens mij niet een gevolg van de chemokuur maar voor mij wel verontrustend omdat ik minder weerstand heb nu he ! Ik ben wel blij dat dit voorlopig de laatste chemokuur is geweest. Op 15 maart 2013 krijg ik de CT-scan. En op 22 maart 2013 krijg ik daarvan de uitslag in Daniel den Hoed in Rotterdam. Spannend hoor !

23-02-2013
Vandaag ben ik met ontslag uit het ziekenhuis naar huis gegaan. Weer erg fijn hoor !

01-03-2013
Ik heb vannacht bijna niet geslapen. Ik kreeg gisteren om 23.15 uur last van maagzuur en dat deed pijn. Ook toen ik bed ging liggen, voornamelijk wanneer ik op mijn rechter zijn lag. Ook rommelde, knorde en maakte mijn maag/darmen de gehele nacht. De geluiden waren nog geen 5 seconden weg geweest en dat gedurende de hele nacht. Kut, heb ik ook nog Joke wakker gehouden.
Ik ben om 07.40 uur naar de dokter gelopen. Hij vertelde dat het maagzuur kwam omdat ik de “maagbeschermers” al 2-3 dagen niet slikte. Dit heb ik in overleg met de huisarts gedaan overigens toen hij afgelopen maandag bij mij thuis was gekomen. Deze remde namelijk ook het maagzuur. Deze ga ik vanaf vandaag weer slikken. Ik heb een recept hiervoor meegekregen.

<<< vorige.......... Behandelingen .......... volgende >>>

 

 

Januarie 2015