Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Eerste chemokuur

05-12-2012

Vanmorgen waren we (ik, joke en tweelingzus Ria) om 10.00 uur in het ziekenhuis gearriveerd. Hebben we eerst wat gedronken en zijn toen naar de afdeling gegaan waar ik opgenomen wordt. Het ontvangst is hier goed en warmhartig. We zijn erg goed ontvangen en zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet zijn langs geweest en hebben ook een foto gemaakt met mij en hun samen. Er is weer bloed afgenomen en ik heb weer in een potje moeten plassen om de urine na te laten kijken. Ik heb ook een hele vragenlijst moeten beantwoorden. Dokter Dietvorst, een vrouw, is langs geweest en heeft uitgelegd dat de patholoog vanmiddag het weefsel nog verder na gaat kijken. De CD-rom met beelden van de CT-scan waren op de computer gezet maar daar konden ze verder niet meer informatie uit halen dan wat we nu al weten. Ze heeft me ook nog lichamelijk onderzocht.

 

11-12-2012
Dokter Dietvorst is langs geweest en heeft uitgelegd wat er aan de hand is. Gelukkig was Joke en Anja erbij. Anja had gereden. De uitslag van het darmonderzoek is goed, dus niet kwaadaardig. Maar ook niet goed omdat ze nog niet weten waar de bron van de kanker is. Dat is een probleem. Ik ga vandaag met de chemo beginnen die erop gericht is om de kwaadaardige klieren te vernietigen alsmede zaadbalkanker te bestrijden. Het schema van de chemo is uitgelegd. Ik moet 5 dagen kuren en 2 weken naar huis. Dat wordt 4 keer herhaald. Om 15.00 uur is het infuus aangekoppeld en ik krijg nu eerst tot 18.00 uur vocht met zout toegediend. Om18.00 uur wordt de eerste zak met chemo eraan gekoppeld en dat duurt tot vanavond ongeveer 11.50 uur.

Ik vind het voor Joke ook erg. Het is voor haar ook moeilijk. Het kan alle kanten nog op, dus ook de verkeerde maar daar ga ik niet voor. Ik heb het helaas niet meer zelf in de hand. Ik zou moeten stoppen met roken maar dat ene sigaretje is erg belangrijk voor mij. Dat is een punt waar ik naar toe leef. Ik kijk wel of ik ga stoppen maar dat weet ik nog niet hoor.

12-12-2012

Ik heb een gedeelte goed geslapen vannacht maar dat was pas vanaf 03.00 uur ongeveer. Tot dan toe zijn ze bezig geweest met de hardklopping die ik kreeg toen ik in bed lag. Dat was angstig. Het kwam plotseling opzetten. Het hart begint erg te bonzen, niet zozeer de snelheid verhoogt maar het is alsof het hart eruit wil springen. Dan krijg ik een beklemmend gevoel, soort druk en het is net of dat via het midden van mijn borstkas naar mijn keel gaat. De keel gaat dan ook kloppen en een benauwend gevoel treed op. Ik raakte licht in paniek en heb meteen de zuster gebeld. Ze hebben toen drie hartfilmpjes gemaakt en overlegt met een andere dokter. Het ECG gaf geen afwijkingen alleen was mijn hartslag erg laag. Ongeveer 42-54 slagen per minuut terwijl gemiddeld dat ongeveer 65-70 slagen zou moeten zijn.
Ik heb een tabletje onder de tong gehad en heb toch nog een paar uur kunnen slapen gelukkig. Nu (11.00 uur) voel ik me best wel goed maar niet fit. Vanmorgen hebben ze nog een ECG gemaakt voor de zekerheid en daar krijg ik nog de uitslag van.

16-12-2012 verjaardag

Gisteren was ik jarig. Ik ben 48 jaar geworden. Er zijn gelukkig wat mensen geweest. Ze hadden in het ziekenhuis slingers en een paar ballonnen opgehangen. Leuk hoor. Was wel een leuke dag ondanks dat ik in het ziekenhuis lig. De afgelopen twee dagen heb ik niets opgeschreven omdat ik me misselijk voelde en ik kon het niet opbrengen om achter de computer te gaan zitten. Ik heb nog niet overgegeven maar zou het wel kunnen denk ik.
Vanavond mag ik naar huis om ongeveer 19.15 uur. Hopelijk gaat dat lukken want ik wil erg graag naar huis toe. Lekker in eigen omgeving maar vooral lekker bij Joke zijn. Hopelijk ben ik niet te misselijk.

<<< vorige .......... Behandelingen ......... volgende >>>

 

 

Januarie 2015