Home     Weblog     Momenten    Behandelingen     Gedachten     Vechtsport     Contact

Tweede chemokuur

02-01-2013
Ik baal enorm. Ik ben vanmorgen naar het ziekenhuis geweest op weer voor 5 dagen opgenomen te worden voor mijn tweede chemokuur. Samen met Joke en Willemien zijn we er naar toe gereden. Joke had gereden zodat ze kan wennen aan de KIA. Ik moest eerst bloed laten prikken om 08.00 uur. De uitslag hiervan kreeg ik om ongeveer 09.20 uur en dat was niet goed want de witte bloedlichaampjes gaven een te lage waarde aan wat betekent dat mijn weerstand niet voldoende is om aan de tweede chemokuur te beginnen. Dat is dan te zwaar. Aan de waarde van de witte bloedlichaampjes kan ik zelf niets veranderen. Ook niet door sporten en gezond eten. Deze cellen moeten zelf naar een hogere waarde gaan.
Ik was hierop niet voorbereid en het koste ook moeite om hier mee om te gaan wat wel gelukt is. Ik heb samen met Joke ook nog een gesprek gehad met de maatschappelijk werkster daar om te bespreken wat onze gevoelens zijn en hoe we daar mee om moeten leren gaan. Deze maatschappelijk werkster was niet aanwezig maar ze hadden haar opgeroepen en ze was binnen een kwartier in het Daniel den Hoed. Dat is een fijn gevoel.
De afspraak is nu gemaakt dat ik aanstaande vrijdag,04-01-2013 in Waalwijk bloed laat prikken. Dat wordt dezelfde dag nog onderzocht en de resultaten worden naar het Daniel den Hoed gestuurd. Afhankelijk van de uitslag wordt ik zaterdag opgenomen voor de tweede chemokuur.


03-01-2013
Ik ben wezen hardlopen. Ongeveer 3-3½ Km. Ik probeer mijn conditie een beetje op peil te houden en het is goed om mijn spanning en frustraties weg te lopen als het waren. Plus is het fijn om in de buitenlucht te zijn.


04-01-2013
Ik was vanmorgen om 08.00 uur in het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk en heb daar bloed laten prikken. Nu afwachten.
Het is wel realiteit dus ik zal het moeten accepteren wat ik ook doe. Geen andere keuze he !
Ik ben om 18.00 uur naar de sportschool geweest en heb rustig met gewichten getraind.

07-01-2013
Vanmorgen ben ik samen met Joke die had gereden en Anja de vrouw van mijn broer naar het ziekenhuis “Daniel den Hoed”  gegaan. Bloed laten prikken en gelukkig waren de waarden goed en kon ik met de chemokuur beginnen. Ze hebben het infuus in mijn rechter onderarm gezet en dat was geen pretje. De eerste keer mislukte en was pijnlijk maar tweede keer lukte wel. Die was ook wel pijnlijk maar minder. Als alles meezit mag ik zaterdag om 15.30 naar huis.
Ik heb mijn klachten van afgelopen week doorgegeven en ook die van het opgezette gedeelte boven de testikels. Dit heeft de zaalarts Mustafa, die overigens een man is, en een andere arts nagekeken en zij stuurt nog een uroloog langs vandaag of morgen.
15.30 uur: De uroloog is langs geweest en na een onderzoek denkt hij dat het littekenweefsel is wat de pijn veroorzaakt wanneer hij op de linker testikel drukt. Het kan dus verder geen kwaad en heeft niets met de kanker te maken. Toch wil hij een echo laten maken en daarvoor moet ik morgen om 10.00 uur in het “Dijkzicht” ziekenhuis in de stad zijn. Ik wordt door een taxi opgehaald. Dat betekent echter wel dat het infuus los gekoppeld wordt voor een paar uren. Dat houdt dan ook in dat ik zaterdag ook een aantal uren later naar huis kan. Niets aan te doen.
20.15 uur: Ik heb de eerste zakken chemo al weer gehad en voel me moe en een beetje misselijk. Ik heb net een sigaret gerookt. Ik heb het idee dat mijn avondeten zit te vervelen en zal me maar rustig houden. Ik vond het vanmiddag wel moeilijk toen Joke weg ging. Ik had het idee dat ze er moeite mee had en dat zet mij natuurlijk aan het denken. Ik hou van haar en vind het moeilijk dat ze nu alleen is thuis. Het liefste zou ik nu bij haar zijn maar dat gaat niet dat snap ik ook wel. Maar dat maakt het niet minder moeilijk. Nu voelen mijn ogen zwaar aan en ben ik een beetje misselijk. Ik stop met schrijven.

08-01-2013
Ik ben met de taxi naar het “Dijkzicht” ziekenhuis in Rotterdam geweest. De echo duurde daar een stuk langer als die ik in het TweeSteden in Tilburg heb gehad. De arts kon een cyste zien in de linker zaadbal en ook in de rechter. Hij zag geen aanwijzingen voor kanker. De afspraak is gemaakt dat hij gaat overleggen of een eventuele operatie nu nodig is. Dan wordt de linker zaadbal verwijderd en wordt er van de rechter zaadbal een biopt genomen om te onderzoeken.
Kom ik terug in Daniel den Hoed moet ik verhuizen naar een andere kamer. Dat is omdat ze mijn kamer nodig hebben voor iemand die “Isolatie” heeft. De verhuizing  is erg balen voor mij. Alle spullen weer inpakken en naar een andere kamer waar al iemand ligt. Maar het is niet anders. Ik ben er nu weer rustig onder.
Ik lig overdag meer op bed omdat ik me moeier voel. Ook de misselijkheid is toegenomen. Het eten gaat moeilijker omdat ik er geen trek in heb en me een beetje misselijk voel. Ik ben bang dat ik dan misschien over moet geven.
Ik rook nog wel mijn sigaret omdat ik daar erg van kan genieten en het me een punt op de dag geeft waar ik naar toe kan leven. Ik heb laat vanavond nog twee tosti’s op want ik had honger . Deze smaakte goed alleen de tweede ging iets moeilijker en kreeg ik een klein beetje een misselijk gevoel maar het viel mee.
Wel kwamen ze pas laat de plasmedicijnen geven omdat ik teveel vocht vasthoud. Hier komen ze achter door te wegen en het komt door de chemo. Dat was pas om 22.00 uur ongeveer. Dan loop je nog laat constant naar de wc.

09-01-2013
Ik ben moe want ik heb niet goed geslapen omdat ik een keer of 5 naar de wc ben geweest. De periodes tussen het plassen sliep ik goed en vast maar dat is meteen een nadeel. Toen ik vanmorgen opstond had ik een lichte hoofdpijn en dat komt door het elke keer vast slapen, weer wakker worden, weer vast slapen weer wakker worden enz……..
De zaalarts is geweest en vertelde dat ze nog steeds bezig zijn over een eventuele operatie aan de zaadbal. Verder ga ik pillen krijgen voor de misselijkheid rondom het eten.
Net (16.40 uur) liep het infuus in mijn arm niet goed. Dan krijg ik het warm hoor want als ze weer een ander infuus moeten aanleggen is dat niet leuk. Gelukkig na een paar keer proberen lukte het en liep alles weer zoals het moet lopen. Bij die testen voel je dat af en toe in je onderarm. Soms deed dat best zeer maar dat kan geen kwaad.
Ik vind het heel fijn dat Joke dalijk komt. Is een goed gevoel en ik kijk er naar uit.


10-01-2013
Gisteravond om ongeveer 22.15 hebben ze toch het infuus op een andere plaats gezet. Bah. Het is waarschijnlijk door die vieze chemo die erdoor stroomt dat de ontsteking veroorzaakt. De eerste prik was weer niet goed en deed ook pijn maar toen kwam een andere verpleegkundige de spuit zetten en dat ging erg goed gelukkig.


11-01-2013
Het eten gaat nog steeds moeilijk maar ik eet wel een klein beetje. Ik heb nog niet overgegeven maar wel al een beetje in mijn broek gepoept. Kon het niet ophouden, shit !


12-01-2013
Ik mag vandaag naar huis. Om ongeveer 15.15 uur is de laatste spoelzak klaar en kan ik gaan. Ik heb vannacht best goed geslapen, wel een paar keer wakker geweest maar dat wordt ik thuis ook. Alleen is het daar gemakkelijker om naar de wc te gaan. Dan hoef ik niet al de kabels mee te nemen en ben ik een vrij man.
Ik kreeg vanmorgen al om 08.00 uur een berichtje op mijn telefoon dat ze de spuiten af komen leveren a met een tijdstip erbij. Het bedrijf heet “Dynalogic”. Zij gaan een spuit zetten bij mij thuis. Dat is om ervoor te zorgen dat de weerstand tussen twee chemokuren meer gaat herstellen als de vorige keer. Dat is om te voorkomen dat de volgende kuur weer uitgesteld wordt. Het geeft geen garantie maar wel meer hoop.

<<< vorige.......... Behandelingen.......... volgende >>>

 

Januarie 2015